Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Сушата е на път да свърши

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

3 Царе 18: 41-44

Тогава Илия каза на Ахаава: Качи се, яж и пий, защото се чува глас на изобилен дъжд. И тъй, Ахаав възлезе да яде и да пие; а Илия се възкачи на връх Кармил, и като се наведе до земята тури лицето си между коленете си, и рече на слугата си: Възлез сега, погледни към морето. И той възлезе та погледна и рече: Няма нищо. А Илия рече: Иди пак, до седем пъти. И седем пъти той рече: Ето, малък облак, колкото човешка длан, се издига от морето. Тогава Илия каза: Иди, кажи на Ахаава: Впрегни колесницата си та слез, за да те не спре дъждът.

В този откъс Бог слага край на сушата. Господ изпраща пророк Илия при царя, за да предскаже края на сушата, в която те са били в момента. Това е угодно, защото всъщност Илия е този, който е предсказал и докарал сушата, когато царят е обидил Бог чрез поклонение пред идоли (1 Книга на зарете 17:1). Сега е дошло времето сушата да свърши, дъждовете да започнат и да опреснят земята. Илия започва да предсказва, казвайки: “Чувам глас на изобилeн дъжд“.

Това е било пророческо слово, зашото е нямало видимо доказателство, че скоро ще започне дъжд. Когато хората погледнали наоколо, земята е изглеждала като през един съвсем обикновен, облят в слънце ден. Илия обаче е виждал според това, което Бог е разкривал и чрез вяра е говорил за невиждани неща, който той е знаел, че са били изпратени от Бога. Илия се оттегля и се моли, и праща негов слуга  да стой на хълма и да търси доказателство. Шест пъти неговия слуга се връща с думите, “Още няма нищо“. Затова Илия го праща за седми път, знаейки какво Бог му е показал. Този път слугата се завръща с думите, “Има облак, виждам облак! Малък е, но е облак и идва насам“. Илия го праща да се подготвя, защото количеството дъжд което се задава, може да го спре по пътя.

Може би си бил в сух сезон, когато всичко е било сухо и прашно и осъкъдно снабдено (дори безнадеждно!). Аз вярвам, че Бог казва на тези хора, които са чакали с вяра толкова търпеливо: “Сушата е на път да свърши“. Време е да се изправите на крака и да погледнете отново с вяра над хоризонта, и да продължите да гледате, докато видите облака да идва към вас! Може би сега е голям колкото човешка ръка, но това е така, защото е все още малко надалеч. Повярвайте ми, всъшност не е малък облак и когато стигне до вас, ще бъде достатъчно голям, за да изпълни живота ви с всичко от което имате нужда.

Може би времето което сте прекарали чакайки сушата да свърши ви е изхабило и изтощило; може би сте се примирили в сърцето си, че сте гледали достатъчно? Ще ви окуража да продължите да гледате и както казах – не презирайте сегашният му размер. Ще расте повече и повече, докато вятърът на Бог духа във вашата посока. Всяко Рождество пеем “Let it snow, let it snow, let it snow”(нека да вали сняг,да вали, да вали), сега е време е да запеем с вяра “Let it rain, let it rain, let it rain!”(нека да вали дъжд, да вали дъжд, да вали дъжд!)

Вземете вашия чадър днес, защото дъждът идва! Сушата е на път да свърши. Чувам звука на изоболие от дъжд!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>