Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Създайте капацитет за Бог!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

4 Царе 4:3-6

И рече: Иди, вземи на заем вън, от всичките си съседи, съдове празни съдове, заеми не малко.
Сетне влез и затвори вратата зад себе си и зад синовете си, и наливай от маслото във всички тия съдове, и пълните туряй на страна.
И тъй, тя си отиде от него та затвори вратата зад себе си и зад синовете си; и те донасяха съдовете при нея, а тя наливаше.
И като се напълниха съдовете, рече на един от синовете си: Донеси ми още един съд. А той й рече: Няма друг съд. И маслото престана.

Още един откъс от Библията, описващ как Бог снабдява живота на някой, притежаващ вяра, по необикновен начин. Ако имате възможност прочетете случай, съдържащ много добри насоки. Като цяло виждате, как пророкът е оказвал помощ на тази вдовица в нужда, а след това й е казал да използва притежавания от нея очевидно малкия съд масло, за да придизвика пробива от който е имала нужда. Казал й да събере (назаем) празни съдове. Тя го е послушала и се е върнала с толкова съдове, колкото е вярвала, че Господ може да напълни. Започнала  е да пълни съдовете и е напълнила всичките празни такива догоре, и тогава изведнъж олиото свършило.

Ако жената е знаела предварително, това което е научила след чудото, със сигурност е щяла да събере и напълни повече съдове, отколкото е напълнила. Този случай ни показва, че ограничението не е до това колко Бог е искал да даде,а по скоро е въпрос на капацитет – когато е нямало повече празен обем, изливането е спряло. Да се вдъхновим от това и да направим така, че винаги да правим място което Бог да запълва – в нашите животи, ситуации и нашите църкви. Не искам Бог да трябва, да спре да излива добрите си неща, а вие? За това трябва да поемем отговорността, винаги да създаваме капацитет и повече място за Него.

Има два начина да направим място на Бог за да продължи да излива:

  1. Да се отдадем на това да бъдем разтягани- като палатката в Исая 54, позволете на Бог да ви разтяга, защото когато го прави, Той създава място във вас за своите добрини.
  2. Да се отдадем на това да изпразним някои стари неща- представете си чаша пълна с вода и камъни: когато чашата е пълна до горе може да кажете, че е пълна; но ако махнете някои камъни, правите място и давате на чашата нов свободен обем. Когато живеете с Бог, осъзнавате че има неща, от които вече нямате нужда в живота си. Имайте смелостта, шампиони, да махнете някои стари дрехи от гардероба на живота си, от които вече нямате нужда. Направете място, което Бог да запълни.

Колко свободно място имате днес в съда на живота си? Как може да създадете повече място? Знайте, че каквото и място да направите, Бог със сигурност ще може да го запълни.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>