Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Мислите са като семена

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

2 Коринтяни 10 : 5

Понеже събаряме помисли и всичко, което  се издига високо против познанието на Бога, и плeняваме всеки разум да се покорява на Христа.”

Миналия път говорихме за това, че не трябва да презираме деня заради малките начинания и отбелязахме, че всяко голямо дърво започва като малък жeлъд. Когато разберем, че всяко голямо и значимо нещо в живота ни (позитивно или негативно) е започнало като нещо малко, тогава можем да определяме правилно и да се справяме с резултатите или “жътвите”, които постоянно се развиват в нашия живот.

Мислите са като семена – започват много малки, но могат да станат много големи. Най-великите компании днес са започнали като идея и мисъл в ума на човек. Мисъл чийто собственик е могъл да реши да развие или пренебрегне. Точно мислите които позволяваме да се осъществя са нещата, които определят бъдещите резултати и посоки в нашия живот. Ще повторя – това може да е позитивно или негативно, защото мислите могат да съдържат и носят и двете.

Днес нашата църква минава през огромен растеж и успех и сме планирали и още допълнителни събирания и  служения. Тя прилича на голям дъб, който поддържа живота на много други живи организми. Оглеждам се и съм изумен от това, което Бог е направил и продължава да прави с нашата църква, но също се сещам, от къде е започнало всичко – една мисъл нахлу в главата ми преди около 14 години, докато шофирах към къщи след една среща. Мисъл която можеше лесно да бъде игнорирана – “Да направя църква в Portsmouth“. Позволих на тази мисъл да стои в съзнанието ми и да се развива в сърцето ми, вярвайки, че е мисъл от Бога. Тази мисъл беше желъда на дървото, което сега се нарича “Семейна Църква”. Тази мисъл определено беше позитивна!

Мислите са толкова могъщи, че могат да ви отведат там където никога не сте били, или да ви унищожат! Спомнете си за цар Давид и цялата каша в която се забърка – извърши изневяра, уби невинен човек и направи дете в грях, което за нещастие трябваше да умре. Откъде започна това пътешествие в страдание за него и останалите? Само с една мисъл (2 Samuel 11). Докато е трябвало да бъде на война с мъжете, той е бил в къщи и е гледал през балкона, за да види нещо което не е трябвало – гола жена. Тогава, в този момент му е дошла една мисъл, а той е имал избор, какво да прави с нея. За нещастие той е избрал да я остави, за да се развие и така е създал път от страдание. Божията милост е била по-голяма от неговия грях, но все пак това никога не е трябвало да се случи.

Днешният текст ни дава много добър съвет за семената на мислите  - оценете всяка мисъл чрез Божието слово и това, което то определя като добро и зло. Така ще можете да бъдете сигурни, че прекрасни неща ще произлязат от мислите ви за вас и околните.

Мислете добре, за това което си мислите днес!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>