Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Добри дела, а не мъртви деяния.

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Ефесяни 2:10

“Защото сме Негово творение създадени в Христа Исуса за добри дела, в които Бог отнапред е наредил да ходим.”

Ние вече говорихме за факта, че сме плод на труда на Бог (създания на правда), творения с цел – добри дела. Добре ще е да изясним, че сме призовани за добри дела, а не за мъртви деяния.

Какво са мъртвите дела? Просто неща които може да направим и са безполезни – безполезни, защото това което се опитваме да ги накараме да направят, вече е постигнато. Това правят мъртвите дела. Все едно да прекараш цял ден опитвайки се да сложиш запушвалка на мивката а там вече да има, да бръснеш косата си, а да си гологлав.

Бог не ни е създал, за да вършим мъртви дела и опитваме да постигнем това, което Той вече има. Ние не сме свидетели на Йехова. Една от главните разлики между нас и свидетелите е тази –  те се трудят много цял ден евангелизирайки и чукайки по врати, защото техния шанс на спасение според тях зависи от това, дали почукват на достатъчно врата и попълнят достатъчно таблици. Ако се справят добре, според разбиранията им, те имат някакви шансове да бъдат включени при тези, които отиват в рая. Колко тъжно. Те винаги работят за тяхното спасение. Ние сме различни. Ние трябва да живеем в осигуреното перфектно изкупление и чрез Христос. Отново, ние виждаме себе си на другата страна на перфектната работа на Бог и кръста. Колко още трябва да чукаме по вратите на сърцата на тези, които обичаме, когато имаме толкова добро осигурение, основано на завършената работа на Исус?

Това което правим за Бог (добрите дела), ние не го правим, за да получим нещо, а по- скоро го правим, защото  имаме откровение за това, което вече е направено. Нищо което правим, не може да добави дори и едно нещо към това което вече е перфектно откровение. Няма случай в които Исус постига 75% и останалите 25% оставя на нас или дори 99% и ни оставя 1%. Не, Той е направавил всичко. Той 100% ни е спасил и ние нямаме никакъв принос в това да добавим на Неговото вече завършено дело. Нещата които правим сега и които произтичат от Неговото разбиране са добрите библейски дела – ние вършим нещата, за които сме били създадени, защото обичаме Този който ни е създал.

Покайте се за мъртвите дела!
Спрете да отваряте врата, която вече е отворена! Осъзнайте, че сте били създадени от Него и се заемайте с това, за което Той ви е създал – добри дела.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>