Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Проверете пулса!

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Исая 45:5

“Така казва Бог, Господ, Който е направил небето и го е разпрострял, Който е разстлал земята с произведенията й, Който дава дишане на людете, които са на нея, И дух на тия, които ходят по нея”.

Във всеки хубав филм в който някой бива наранен първото нещо, което околните правят, е да проверят пулса на човека, за да разберат, колко са сериозни нещата.

Нека започнем тази сутрин с експеримент. Поставете показалеца си на китката на другата си ръка и мърдайте пръста си, докато усетите пулс. Усетихте ли? Добре. Ето две мисли относно това което сте установили:

  1. Вече сте установили, че сте по-добре от някои хора. Помнете, винаги трябва да поемаме всички предизвикателства и ситуации, срещу които се изправяме. Да,  може да са много реални и много болезнени ситуациите, през които ще трябва да минете, но помислете за това: някои хора дори не могат да се изправят срещу предизвикателствата. Когато избирате да гледате на нещата по този начин, осъзнавате, че се справяте добре и ако пулсът ви е нормален, тогава сте много по-добре отколкото хората с лошо здраве. Може би този ден е по-добър, отколкото е бил в началото?
  2. Помнете, Бог е този който ви дава пулс днес. Знак от живота е, когато кръвта се изпомпва из тялото ви, давайки ви възможност да продължавате да живеете. Никога не се впечатлявайте много от себе си, или от това което сте постигнали, защото по този начин оставате Бог извън всичко. Изводът е, че ако Той не беше верен достатъчно, за да ви дава пулс всеки ден, тогава нищо друго в живота ви нямаше да работи както трябва и няма да значи много за вас. Днес си говорих с един младеж, който е доста успял според светските критерии и го попитах дали се моли. Той ми отговори положително. Аз му казах, когато се моли всяка сутрин да си проверява пулса и това ще му припомня, че всичко което имаме и някога може да имаме е заради това, че Бог отново ни е дал живот. Всички трябва да опитаме това, особено в тежки или успешни времена и след това да се молим на Бог.

Пожелавам ви успешен ден и помнете, че Бог е в него. Той е този който ви дарява с възможността да дишате и Той дава живот на тези, които ходят на земята.

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>