Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Къде е ползата?

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Марк 8:36-37

Понеже какво се ползува човек, като спечели целия свят, а изгуби живота си? Защото какво би дал човек в замяна на живота си”

Бог задава два въпроса в тези стихове. Това са стихове които са много подобни на заглавията, които много често се появяват във вестниците. Заглавия на които пише, че поредния известен или богат човек е починал. Мисля за внезапната смърт на хора като поп-звездата Майкъл Джаксън, човек който изглеждаше в очите на хората, че има всичко, което другите искат. Всъщност обаче изглежда, че той не се е наслаждавал на нещата наистина, или не ги е приемал за неща, които са нужни за успешен живот. Тази истина е валидна и за похвалите, славата, и парите – това че нито едно от тези неща  не е можело да бъде определено като добра размяна за душата на някой.

Въпрос едно

Каква изгода ще имате ако спечелите целия свят, но загубите душата си?

Краткосрочният успех всъшност не е успех. Бог иска нашите животи да имат въздействие и успех тук на земята, но също така и по-важно, успех който минава отвъд границата на гроба. Един ден да стоим във вечността пред Бог, оправдани и опростени чрез перфектната работа на Христос, това е най-големия успех, който човек може да постигне и нищо което може да имате тук на земята, не е добра размяна за рая. Да чуете как Господ ви казва “Браво, добри и верни слуго“ е радост над всяка друга.

Урок за живота:

Живейте, за да изживеете обещания успех на Бог в този живот, но също живейте в светлината на безкрайността, знаейки че ние всички някой ден ще минем през това, което знаем, но не сме изпитали (рая за вярващия). Това което може да ни послужи тук, може да ни остави фалирали там!

Въпрос две:

Какво ще даде човек в замяна на неговата душа?

Отговорът е –  нищо! Нищо не е толкова ценно и никога не бъдете заблудени от моментно богатство, успех или слава, защото те никога не са достатъчни, за да се сравняват с вашето спасение.

Живейте за повече от моментен успех. Живейте, за да познаете вечното благоденствие, което само Бог може да ви даде!

Бъдете благословенни!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Къде е ползата?

  1. On October 14, 2022 at 09:01 Къде е ползата? – Evangelsko.info said:

    [...] много подобни на заглавията, които много често се… (read more) Tags: КЪДЕ, новини, [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>