Blog.Isus-Hristos.com

ИСУС ХРИСТОС

Бог ви пази гърба

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”… www.isus-hristos.com/wp

Исая 59:19

Така ще се убоят от името на Господа живеещите на запад, И от славата Му живеещите при изгрева на слънцето; Защото ще дойде като стремителен поток, Затласкан от Господното дихание.

Това е едно чудесно обещание за онези, които са положили вярата си в Господа. То казва, че когато се намираме под каквато и да е форма на атака от врага на душата Сатана, Бог се намесва със “стандарта” на името си и я блокира.

Една дефиниция на стандарт е флагът на победоносна армия, която  тя използва, за да навлезе в битка. Помислете си за момента, в който силата на тъмнината дойде върху нас, за да ни атакува. Бог пристъпва напред и носи победоносния флаг на Христос “срещу него (Сатана)”. Когато той го види, това му напомня за победата на Лъвът от Юда и той трябва да отстъпи и бяга.

Веднъж чух да се проповядва от библейски учител, че когато изучавал тези стихове, той открил, че преводачите сложили запетаята на грешното място и стихът всъщност трябвало да бъде записан по следния начин: “като стремителен поток Господното дихание ще дойде…”

Това ми харесва, защото когато силата на тъмнината дойде срещу нас, Божието снабдяване и защита веднага идва като поток срещу нея. С промяната на мястото на запетаята, там където е била в началото, “потокът” вече се отнася за Божия отговор на сатанинската атака, вместо за самата атака на Сатана.

Шампиони, Бог е с вас и Той ви пази гърба. Врагът може и да има планове за вас, защото сте избрали да живеете “богато” с Бог, но помнете това: Бог винаги ще дойде като поток срещу всяка атака и винаги ще обръща победения враг в бягство.

Имайте прекрасен ден, защото победата е ваша в Христа!

Бъдете благословени!

Анди Елмс

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved.

All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

One Response to Бог ви пази гърба

  1. On August 27, 2020 at 03:28 Бог ви пази гърба – Evangelsko.info said:

    [...] обещание за онези, които са положили вярата си в… (read more) 0SHARESShareTweet CategoryНовини [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>